Google+
Nyheter

Erik Wallin ny konsultchef på DevCode

2016-10-11

Erik Wallin, som har gått från konsult på DevCode till teamleader, blir nu företagets nya konsultchef. I och med rekryteringen får DevCode en konsultchef som inte bara brinner för kompetensutveckling och välmående, utan som också har hög teknisk kompetens.

Erik Wallin, ny konsultchef på DevCodeErik har varit på DevCode i drygt fem år och är en av företagets uppskattade fullstackutvecklare. Efter fyra år på DevCode fick Erik chansen till nya utmaningar och han klev då in i rollen som teamleader för ett antal konsulter. Nu är det dags för nästa steg och när han tar sig an rollen som konsultchef blir han en kraft som brinner för konsulternas kompetensutveckling och välmående. Han blir även ett naturligt bollplank och en person att vända sig till med tekniska frågor.

– Att ha en konsultchef med ett så högt tekniskt kunnande är inte så vanligt och vi är otroligt glada att få välkomna Erik i rollen som konsultchef. Det är också riktigt roligt att vi kan visa att det finns karriärmöjligheter inom företaget, säger Pedro Hansson, vd på DevCode.

Erik kommer att fortsätta som utvecklare på deltid och dela sin tid mellan de olika rollerna. På så sätt kommer han att fortsätta hålla sig uppdaterad med den senaste tekniken och även i framtiden vara en person som konsulterna kan vända sig till med tekniska frågor. Dessutom har han i och med det en ovärderlig kunskap om konsulternas vardag.

– Mitt mål är att jag ska höja kompetensen ytterligare bland konsulterna, samtidigt som vi ska ha riktigt kul på vägen, säger Erik Wallin, som ser gemenskapen inom företaget som en av de absolut främsta styrkorna.

 

DevCode partner på Pega Summit

2016-10-05

DevCode är på plats som partner under Pega Customer Engagement Summit, som genomförs för första gången i Stockholm den 5 oktober 2016. Pega är världsledande inom processhantering och DevCode är ett av få svenska företag som erbjuder konsulttjänster för Pegas plattform.

Pega har tidigare genomfört liknande event på olika håll i Europa och USA, men detta är första gången i Sverige. Intresset har varit enormt och deltagarantalet har slagit alla förväntningar.

– Det är självklart spännande att det finns ett så stort intresse för Pegas plattform. Intresset är ett kvitto på att vår satsning på Pega ligger rätt i tiden, konstaterar Pedro Hansson, vd på DevCode.

DevCode har lång erfarenhet av processhantering och har numera ett flertal konsulter som arbetar med Pegas plattform.

– Pega Summit är ett bra tillfälle för oss att prata med Pegas svenska kunder och ta del av olika erfarenheter, säger Magnus Frost, ansvarig för affärsområdet Pega.

DevCode satsar på strategiska HR-frågor

2016-04-28

DevCode har de senaste åren växt och stärkt sin position som en Sveriges mest kompetenta och lösningsfokuserade partner inom de tre affärsområdena; Dynamisk ärendehantering, Systemutvecklingskonsultation och Betallösningar. Att växa skapar nya utmaningar och DevCode anställer Monika Rusch som HR-chef.

– Att växa skapar nya utmaningar för en organisation och personalen är vår viktigaste tillgång, säger Pedro Hansson som är VD på DevCode. Vi ser ett behov att stärka vår organisation inom HR och välkomnar den 1 maj 2016 Monika Rusch på den nyinrättade positionen som HR-chef.

Monika Rusch HR-chef DevCode Monika Rusch kommer driva strategiska HR-frågor och arbetet med kulturen och värdegrunden så att de genomsyrar alla processer i verksamheten. Vidare kommer hon att delta i det operativa arbetet med rekrytering av fler medarbetare.

– Jag valde DevCode för att det är ett bolag med stark entreprenörsanda och innovativt klimat med kompetenta medarbetare och inspirerande ledning, berättar Monika Rusch. Det finns ett stort hjärta och engagemang i organisationen. DevCode befinner sig i en expansionsfas och jag såg en fantastisk möjlighet att vara med på deras resa.

Monika Rusch kommer närmast från en anställning som rekryterare och konsultchef i bemanningsbranschen. Hon har flerårig erfarenhet av chefs- och specialistrekrytering samt arbetspsykologiska bedömningar.

– Min stora passion är psykologi, säger Monika Rusch. Jag tycker det är spännande med människors personligheter, beteenden, drivkrafter och samspel med andra.

Monika Rusch kommer vara placerad på DevCodes huvudkontor på Sveavägen i centrala Stockholm.

DevCode lanserar PegaExperterna

2016-03-09

PegaExperterna är en fokuserad konsultsatsning i Sverige, och övriga Norden, på Pegas dynamiska ärendehanteringsplattform. Företaget Pega är världsledande med sin plattform för dynamisk ärendehantering. Många av de nordiska storbolagen använder Pega, men programmet är komplext och fram till idag fanns det ingen expert på Pegas produkter som verkar lokalt på den nordiska marknaden och som talar svenska. Det har vi ändrat på!

Genom ett tätt samarbete med Pega är vi alltid uppdaterade på plattformen och dess applikationer och självklart är våra konsulter certifierade av Pega. Vi kan även utveckla applikationer som är specialanpassade för er verksamhet. Vidare kan vi utbilda er personal och erbjuda er support för systemet.

DevCode har lång erfarenhet och expertis inom ärende- och processhantering.
– För oss var det ett naturligt steg att lansera PegaExperterna eftersom plattformen används av många stora företag i Sverige och vi såg en vit fläck i utbudet av experthjälp och support vilket är precis det vi är duktiga på, säger Pedro Hansson som är verkställande direktör för DevCode som är det företag som PegaExperterna ingår i.

– Verksamheten smygstartade i februari 2016 när vi tecknade ett avtal med ett av Sveriges ledande finansiella institut, berättar Magnus Frost som är team ledare för satsningen PegaExperterna. Vi kommer inom ramen för det uppdraget bygga en process för att hantera nya företagskunder. Finansiella institut behöver följa många regler och lagstiftningar när man tar in en ny kund. Man gör kontroller på dem enligt gällande regelverk såsom Emir, Dodd/Frank, FATCA, KYC etc. När en kund blivit godkänd kommer backend-system uppdateras med kunddata. I processen ingår även att göra återkommande kontroller på alla befintliga kunder enligt ett tidsschema som baseras på kundens risknivå.

I PegaExperternas erbjudande har vi projektledare, utvecklare samt system- och affärsarkitekter som alla är specialiserade på Pega 7. Vi kan med andra ord tillhandahålla hela skalan av resurser kring Pegas produktsvit; från implementationsprojekt för fristående applikationer, till installation och utbildning av hela plattformen. Vi ser både helheten och detaljerna!

Vi lanserar idag www.pegaexperterna.se där du kan läsa mer om vårt erbjudande och om Pegas produkter.

Har du frågor om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig är du varmt välkommen att kontakta oss. Du finner kontaktuppgifter här.

pegaexperterna logotyp

Blufföretag tjänar på din ouppmärksamhet

2016-02-10

Blufföretag tjänar miljoner på ouppmärksamhet vid leverantörskontroll.

En av Sveriges mest lönsamma branscher är falska fakturor, så kallade bluffakturor. Svensk Handel har uppskattat att blufföretagen omsätter minst 1,2 miljarder kronor om året. Uppfinningsrikedomen hos bedragare och oseriösa säljare är stor, och nya varianter dyker ständigt upp. Under det senaste året har enligt BRÅ, antalet bluffakturor ökat med ca 21 procent.

Den 8 februari 2016 inleddes den hittills största bluffakturerätterättegång i Sverige. Över tvåtusen småföretagare har lurats att betala fakturor för en internettjänst som aldrig funnits.

Många av bluffakturorna är sofistikerade och liknar etablerade företag på marknaden. Det stora antalet bluffakturor som betalas slinker igenom fakturakollen för att mottagaren är ouppmärksam och betalar av misstag. Rädslan för betalningsanmärkningar bidrar också till att många betalar.

Men det kan du ändra på.

Leverantörskontroll är en lösning inom vårt produktområde BPM (Business Process Management). Systemet minskar er organisations exponering för risk och säkerställer kvaliteten hos era underleverantörer.

Utifrån verksamhetens behov sätter ni upp riktlinjer för era underleverantörer, till exempel soliditet, godkänd F-skattsedel och betalningsanmärkningar. Systemet för leverantörskontroll stämmer automatiskt av ert unika regelverk mot utfall som därefter hanteras i avvikelsehantering, återrapportering och åtgärdsplan.

Leverantörskontroll är helt automatiserat och kan enkelt integreras med er organisations övriga verksamhetssystem, exempelvis inköp. Med hjälp av Leverantörskoll så minskar ni risken avsevärt för att släppa igenom bluffakturor till betalning.

 

DevCode öppnar kontor i Göteborg

2016-01-11

DevCode fortsätter att expandera både i antal anställda och antal kontor. Idag slår vi upp dörrarna till vårt nya kontor i Göteborg.

Det nyöppnade kontoret gör att DevCode nu finns på tre orter i Sverige, huvudkontoret är beläget i Stockholm och konsulter finns i Jönköping och Göteborg. Utanför Sveriges gränser finns kontor på Malta och i spanska Valencia. Kontorsansvarig i Göteborg är Johan Wideberg som dels kommer att ha uppdrag i området, dels arbeta med att etablera företaget i regionen.

DevCode har haft ett framgångsrikt år 2015 och växt från 40 anställda till dryga 50. Allt tyder på att expansionen kommer att fortsätta.

– Vi är inne i en expansionsfas och det märks på alla håll. Det är oerhört roligt att våra tjänster och produkter efterfrågas i så stor utsträckning att vi har möjlighet att göra den här resan, konstaterar Pedro Hansson, vd på DevCode.

Kontoret i Göteborg ligger i Arkipelagen Företagscenter på Hildedal, med adress Hildedalsgatan 2.

Arkipelagen Göteborg

DevCode köper ChamberSign™ | CSign

2015-12-11

DevCode köper ChamberSign™ med produkten CSign. Företaget är en ledande leverantör av system och mervärdestjänster för elektronisk signering. Köpet stärker DevCodes erbjudande kring dynamisk ärendehantering och gör att företaget nu kan leverera en unik lösning för ärendehantering och elektronisk signering i ett och samma system.

Köpet av ChamberSign™ och produkten CSign öppnar möjligheterna för att få en juridiskt hållbar elektronisk signatur i samma verktyg som företag har sina verksamhetsprocesser.
– Det här en viktig pusselbit för både DevCode och vår nya satsning PegaExperterna som tillhandahåller tjänster kring Pegas plattform, säger Pedro Hansson, vd på DevCode.

– För många organisationer är signering något både krångligt och tidskrävande idag. Förutom att elektronisk signering spar både tid och resurser, är det ett säkrare sätt att hantera avtal och dokumentsignering på, fortsätter Pedro Hansson.

DevCode har genom ett tidigare samarbete med ChamberSign™ redan implementerat elektronisk signering hos ett antal kunder, vilket har varit ett framgångsrikt koncept. Nu kommer fler kunder att få möjligheten att ha elektronisk signering i systemet för ärendehantering.

ChamberSigns kunder kommer att kunna dra nytta av ett bredare erbjudande och en organisation som har större kapacitet och möjlighet till att utveckla produkten.
– CSign hamnar i goda händer och vi ser att möjligheterna för produkten ökar i och med att den kommer att förvaltas och utvecklas av DevCode, säger Ninos Daniel, grundare av ChamberSign™.DevCode köper CSign

NFT investerar i Nordkap

2015-10-28

Nordkap, som DevCode är en aktiv delägare i, beskrivs i Di som ett lovande svenskt fintech-bolag samtidigt som nyheten om att Riskkapitalbolaget NFT Ventures investerar i företaget. 

Rikard Hjelm, vd på Nordkap, har satt höga mål för företaget och att NFT går in som investerare gör det möjligt att växla upp försäljningen några steg till.
”Vi har bevisat konceptet och är ett vinstdrivande bolag. Nu ska vi satsa på säljresurser och fler internationella partnerskap”, säger Rikard Hjelm.

Det molnbaserade treasurysystem som företaget har utvecklat används för att hantera finansfrågor som lån, räntederivat och valutatransaktioner. Kunderna finns främst i Sverige och Norge i form av fastighetsbolag, finansiella rådgivare och kommuner.

Läs hela artikeln på Di.

Läs mer om Nordkap.

Palette och DevCode tryggar hanteringen av elektroniska fakturor med Leverantörskontroll

2015-04-15

Palette och DevCode lanserar samarbete kring säker hantering av elektroniska leverantörsfakturor. Genom att integrera DevCodes tjänst Leverantörskontroll i plattformen PaletteArena kommer Palettes 1700 kunder i 34 länder kunna öka tryggheten i sin elektroniska fakturahantering ytterligare.

Enkelhet och snabbhet är sedan tidigare givna fördelar med elektronisk fakturahantering. Vår senaste version inkluderar även inbyggt skydd mot te x. bluffakturor, obetalda arbetsgivaravgifter eller lagöverträdelser.

Tjänsten Leverantörskontroll skannar automatiskt och i realtid inkommande fakturor enligt förutbestämda regler som kunden anger (t ex. betald F-skatt, arbetsgivaravgifter och Moms). När Leverantörskontroll integreras i inköpsprocessen sparar kunden dyrbar administrativ tid samtidigt som den finansiella risken minskas.

– Det här är helt i linje med vår ambition att öka tryggheten hos våra kunder. Oseriösa leverantörer och bluffakturor är idag tyvärr ett stort och växande problem som Leverantörskontroll i allra högsta grad bidrar till att lösa. Utöver det kan våra kunder själva definiera vad som är relevant för dem när det gäller att hantera sina leverantörer, t ex. F-skatt eller andra parametrar säger Mikael Eriksson, Försäljningschef på Palette.

Leverantörskontroll används idag av bl a Sveriges Byggindustrier som har dragit nytta av ökad effektivisering genom minskad administration. Genom Leverantörskontroll har deras medlemmar även fått en kvalitetsstämpel som stärker deras varumärken.

– Genom att integrera Leverantörskontroll i Palettes plattform kan vi erbjuda ökad trygghet och kontroll för många fler organisationer genom Palettes marknadsledande position inom elektronisk fakturahantering säger Pedro Hansson, en av grundarna, och vd på DevCode.

Om Palette:

Palette Software & Consulting AB är idag marknadsledande på elektronisk hantering av leverantörsfakturor. Vi hjälper våra kunder att koppla ihop inköp, fakturor och avtal – från beställning till betalning. Företaget har fler än 1700 kunder, från små företag till stora koncerner, i alla branscher. Försäljningskontor och partners finns i Europa, USA, Australien och Asien.

För mer information kontakta Mikael Eriksson, Sales Director Sweden +46 (0)72 726 32 06, mikael.eriksson@palette.se

Om DevCode:

DevCode har 40 medarbetare och kontor i Stockholm och på Malta. Våra spetskompetenser är Business Process Management, Systemutveckling (Scala, Java och .NET), Managementkonsultation samt Betallösningar. Bland DevCodes kunder finns bl.a. NasdaqOMX, Visita, Sveriges Byggindustrier och Almega

För mer information kontakta: Pedro Hansson, vd DevCode + 46 (0)72-184 40 00, pedro.hansson@devcode.se

Träffa DevCode på Ekonomimässan i Kista 24-25 september 2014

2014-09-08

Vi är utställare på mässan Ekonomi & Företag som äger rum 24-25 september på Kistamässan.

Träffa oss och se närmare på DevCode BPM som handlar om hantering och styrning av era verksamhetsprocesser.

Du hittar oss i monter B:22, kom förbi så bjuder vi på en kaffe.

För vägbeskrivning och praktisk info:

http://www.ekonomimassan.se/Praktisk-info

Är du intresserad av att diskutera en lösning för ditt företag? Tveka inte att slå oss en signal direkt!

Verkställande direktör:
Pedro Hansson 072-184 40 00

Försäljningschef:
Peter Källström  072-184 40 40

Försäljning BPM/Processutveckling:
Paul Andersson 070-890 46 99

Försäljning Payment:
Christer Wikman 073-380 51 61