Google+
Nyheter

DevCode fyller på kunskapsdepåerna

2017-10-24

Minst en gång i månaden ses medarbetare på DevCode över en lunch och tar del av varandras kunskaper och kompetenser. Vi kallar det DevCode Academy.

Tanken med DevCode Academy är att sprida den kunskap som finns bland medarbetarna, men också till att inspireras att lära sig mer på egen hand. Genom att veta om varandras styrkor och kunskaper vet vi vem vi kan vända oss till om vi kör fast eller behöver hjälp inom något område. Det finns många olika inriktningar, specialområden och intressen att ta del av. Vår konsult och teamleader Daniel Schwartz tycker att DevCode Academy är ett forum som ger honom kunskaper och nya insikter.

– För mig är det ett bra sätt att ta till mig ny information. Det skulle ta mig långt mycket mer tid att ta in det på egen hand. Jag tycker att de här forumen är jätteviktiga för att hålla mig uppdaterad. Dessutom ger det mig en chans att träffa mina kollegor, konstaterar Daniel.

Så här långt under hösten har forumet lärt oss hur vi kan stoppa Droids och Jedis genom att använda AI från Amazon WebServices samt vad nya Java 9 har att erbjuda. Tidigare har erfarenheter runt mikrotjänster delats, kunskaper inom Apache Spark presenterats och lärdomar från Rickard Eriksson resa med Lunarstorm dragits.

DevCode Academy

Konsulter på DevCode sätter sin egen lön

2017-06-26

DevCode lanserar en lönesättningsmodell där konsulterna väljer sin egen lönemodell. Lönealternativen inkluderar en helt fast lön, en helt rörlig eller en kombination av de två.

– Det här är ett sätt att anpassa oss till vår nutid, där våra behov skiftar över livet, säger Pedro Hansson, vd på DevCode.

Konsulterna på företaget väljer den lönemodell som passar dem bäst och får göra ett nytt val varje år. Det öppnar upp för möjligheten att testa sig fram till den modell som passar personen i fråga bäst, och att anpassa sin lön till nya förutsättningar. Målet är att följa personer genom livet och att ha ett attraktivt och konkurrenskraftigt erbjudande som passar i livets alla olika faser.

– De nya lönemodellerna är framtagna i samarbete med våra konsulter. Vi har lyssnat på vad de efterfrågar och har redan nu en spridning över de tre alternativen, berättar Pedro Hansson.

 

DevCode Payment köps av globalt betalbolag

2017-05-12

Betalbolaget Bambora stärker sin position inom e-handel och digitala betalningar genom förvärv av DevCode Payment. Integreringen av DevCode Payment innebär att Bambora nu kan erbjuda globala företag en säker, flexibel och innovativ plattform för betalningar världen över med fler än 250 lokala betalmetoder. Förvärvet är en viktig hörnsten i genomförandet av Bamboras strategi att utveckla en ledande betallösning för internationell e-handel.

DevCode Payment, tidigare en del av DevCode Group, grundades 2014 och erbjuder en flexibel betalplattform som idag hjälper multinationella företag att hantera, analysera och optimera sina betalningar i realtid:

– Teamet på Devcode har byggt en tekniskt ledande plattform och förvärvet ger oss möjligheter att erbjuda våra kunder en flexibel lösning för att hantera och analysera betalningar på ett enkelt sätt. Tillsammans skapar vi en ledare inom cross-border och omni-channel betalningar, säger Patrik Göthlin, affärsansvarig för Bambora Online.

DevCode Payment består av tre olika lösningar som kan erbjudas separat eller tillsammans, dessa är PaymentIQ, AccountIQ och VaultIQ. PaymentIQ hanterar transaktioner till ett värde av cirka 2,5 miljarder SEK varje månad och stödjer över 250 betalmetoder för kreditkort, e-plånböcker och direktbetalningar. AccountIQ är ett avstämningsverktyg där betalflöden matchas och avstäms automatiskt. VaultIQ garanterar högsta säkerhet utifrån regulatoriska direktiv och krav.

– Vi har fått erbjudanden om förvärv under de senaste åren, men aldrig något som har känts rätt, varken på det kulturella eller på det affärsmässiga planet. Med Bambora var det annorlunda, det märkte vi direkt. Våra respektive lösningar kompletterar varandra perfekt och vi kan tillsammans skapa ett verkligt mervärde för kunder som hanterar stora transaktionsvolymer på en internationell marknad. Sedan är gänget på Bambora otroligt enkla, snabba och roliga att arbeta med, något som vi tycker är minst lika viktigt om en sån här affär ska bli långsiktigt framgångsrik, säger Pedro Hansson, vd på DevCode Group.

Förvärvet påverkar inte DevCode Groups övriga affärsområden, vilka är DevCode BPM AB, DevCode Consulting AB, Chambersign Sverige AB, samt intressebolaget Luminary. Rättigheterna för varumärket DevCode kommer även fortsättningsvis att innehas av DevCode Group.

Om Bambora
Bambora hjälper handlare att utvecklas och växa. Med en rad enkla betalningsprodukter gör Bambora det lättare att hantera transaktioner – på nätet, i butik, och i mobilen.

Bambora grundades 2015 och är en sammanslagning av en rad företag med mångårig erfarenhet inom betalbranschen. Bambora behandlar betalningar på 64 marknader till ett värde av 50 miljarder Euro per år. Bambora har över 600 anställda med kontor i 13 länder runt om i världen.

Om DevCode
DevCode Group grundades 2007 och består av DevCode Payment AB, DevCode BPM AB, DevCode Consulting AB, Chambersign Sverige AB och intressebolaget Luminary. Totalt antal anställda uppgår till 60 med en total omsättning om cirka 120 miljoner årligen. Läs mer om DevCode Group här http://devcode.se

För mer information, vänligen kontakta:
Claes Nyströmer, Head of communications & PR på Bambora. Tele: +46 703 41 46 49, email: claes.nystromer@bambora.com

Pedro Hansson, CEO DevCode Group. Tele: 072 184 40 00, email: pedro.hansson@devcode.se

Erik Wallin ny konsultchef på DevCode

2016-10-11

Erik Wallin, som har gått från konsult på DevCode till teamleader, blir nu företagets nya konsultchef. I och med rekryteringen får DevCode en konsultchef som inte bara brinner för kompetensutveckling och välmående, utan som också har hög teknisk kompetens.

Erik Wallin, ny konsultchef på DevCodeErik har varit på DevCode i drygt fem år och är en av företagets uppskattade fullstackutvecklare. Efter fyra år på DevCode fick Erik chansen till nya utmaningar och han klev då in i rollen som teamleader för ett antal konsulter. Nu är det dags för nästa steg och när han tar sig an rollen som konsultchef blir han en kraft som brinner för konsulternas kompetensutveckling och välmående. Han blir även ett naturligt bollplank och en person att vända sig till med tekniska frågor.

– Att ha en konsultchef med ett så högt tekniskt kunnande är inte så vanligt och vi är otroligt glada att få välkomna Erik i rollen som konsultchef. Det är också riktigt roligt att vi kan visa att det finns karriärmöjligheter inom företaget, säger Pedro Hansson, vd på DevCode.

Erik kommer att fortsätta som utvecklare på deltid och dela sin tid mellan de olika rollerna. På så sätt kommer han att fortsätta hålla sig uppdaterad med den senaste tekniken och även i framtiden vara en person som konsulterna kan vända sig till med tekniska frågor. Dessutom har han i och med det en ovärderlig kunskap om konsulternas vardag.

– Mitt mål är att jag ska höja kompetensen ytterligare bland konsulterna, samtidigt som vi ska ha riktigt kul på vägen, säger Erik Wallin, som ser gemenskapen inom företaget som en av de absolut främsta styrkorna.

 

DevCode partner på Pega Summit

2016-10-05

DevCode är på plats som partner under Pega Customer Engagement Summit, som genomförs för första gången i Stockholm den 5 oktober 2016. Pega är världsledande inom processhantering och DevCode är ett av få svenska företag som erbjuder konsulttjänster för Pegas plattform.

Pega har tidigare genomfört liknande event på olika håll i Europa och USA, men detta är första gången i Sverige. Intresset har varit enormt och deltagarantalet har slagit alla förväntningar.

– Det är självklart spännande att det finns ett så stort intresse för Pegas plattform. Intresset är ett kvitto på att vår satsning på Pega ligger rätt i tiden, konstaterar Pedro Hansson, vd på DevCode.

DevCode har lång erfarenhet av processhantering och har numera ett flertal konsulter som arbetar med Pegas plattform.

– Pega Summit är ett bra tillfälle för oss att prata med Pegas svenska kunder och ta del av olika erfarenheter, säger Magnus Frost, ansvarig för affärsområdet Pega.

DevCode satsar på strategiska HR-frågor

2016-04-28

DevCode har de senaste åren växt och stärkt sin position som en Sveriges mest kompetenta och lösningsfokuserade partner inom de tre affärsområdena; Dynamisk ärendehantering, Systemutvecklingskonsultation och Betallösningar. Att växa skapar nya utmaningar och DevCode anställer Monika Rusch som HR-chef.

– Att växa skapar nya utmaningar för en organisation och personalen är vår viktigaste tillgång, säger Pedro Hansson som är VD på DevCode. Vi ser ett behov att stärka vår organisation inom HR och välkomnar den 1 maj 2016 Monika Rusch på den nyinrättade positionen som HR-chef.

Monika Rusch HR-chef DevCode Monika Rusch kommer driva strategiska HR-frågor och arbetet med kulturen och värdegrunden så att de genomsyrar alla processer i verksamheten. Vidare kommer hon att delta i det operativa arbetet med rekrytering av fler medarbetare.

– Jag valde DevCode för att det är ett bolag med stark entreprenörsanda och innovativt klimat med kompetenta medarbetare och inspirerande ledning, berättar Monika Rusch. Det finns ett stort hjärta och engagemang i organisationen. DevCode befinner sig i en expansionsfas och jag såg en fantastisk möjlighet att vara med på deras resa.

Monika Rusch kommer närmast från en anställning som rekryterare och konsultchef i bemanningsbranschen. Hon har flerårig erfarenhet av chefs- och specialistrekrytering samt arbetspsykologiska bedömningar.

– Min stora passion är psykologi, säger Monika Rusch. Jag tycker det är spännande med människors personligheter, beteenden, drivkrafter och samspel med andra.

Monika Rusch kommer vara placerad på DevCodes huvudkontor på Sveavägen i centrala Stockholm.

DevCode lanserar PegaExperterna

2016-03-09

PegaExperterna är en fokuserad konsultsatsning i Sverige, och övriga Norden, på Pegas dynamiska ärendehanteringsplattform. Företaget Pega är världsledande med sin plattform för dynamisk ärendehantering. Många av de nordiska storbolagen använder Pega, men programmet är komplext och fram till idag fanns det ingen expert på Pegas produkter som verkar lokalt på den nordiska marknaden och som talar svenska. Det har vi ändrat på!

Genom ett tätt samarbete med Pega är vi alltid uppdaterade på plattformen och dess applikationer och självklart är våra konsulter certifierade av Pega. Vi kan även utveckla applikationer som är specialanpassade för er verksamhet. Vidare kan vi utbilda er personal och erbjuda er support för systemet.

DevCode har lång erfarenhet och expertis inom ärende- och processhantering.
– För oss var det ett naturligt steg att lansera PegaExperterna eftersom plattformen används av många stora företag i Sverige och vi såg en vit fläck i utbudet av experthjälp och support vilket är precis det vi är duktiga på, säger Pedro Hansson som är verkställande direktör för DevCode som är det företag som PegaExperterna ingår i.

– Verksamheten smygstartade i februari 2016 när vi tecknade ett avtal med ett av Sveriges ledande finansiella institut, berättar Magnus Frost som är team ledare för satsningen PegaExperterna. Vi kommer inom ramen för det uppdraget bygga en process för att hantera nya företagskunder. Finansiella institut behöver följa många regler och lagstiftningar när man tar in en ny kund. Man gör kontroller på dem enligt gällande regelverk såsom Emir, Dodd/Frank, FATCA, KYC etc. När en kund blivit godkänd kommer backend-system uppdateras med kunddata. I processen ingår även att göra återkommande kontroller på alla befintliga kunder enligt ett tidsschema som baseras på kundens risknivå.

I PegaExperternas erbjudande har vi projektledare, utvecklare samt system- och affärsarkitekter som alla är specialiserade på Pega 7. Vi kan med andra ord tillhandahålla hela skalan av resurser kring Pegas produktsvit; från implementationsprojekt för fristående applikationer, till installation och utbildning av hela plattformen. Vi ser både helheten och detaljerna!

Vi lanserar idag www.pegaexperterna.se där du kan läsa mer om vårt erbjudande och om Pegas produkter.

Har du frågor om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig är du varmt välkommen att kontakta oss. Du finner kontaktuppgifter här.

pegaexperterna logotyp

Blufföretag tjänar på din ouppmärksamhet

2016-02-10

Blufföretag tjänar miljoner på ouppmärksamhet vid leverantörskontroll.

En av Sveriges mest lönsamma branscher är falska fakturor, så kallade bluffakturor. Svensk Handel har uppskattat att blufföretagen omsätter minst 1,2 miljarder kronor om året. Uppfinningsrikedomen hos bedragare och oseriösa säljare är stor, och nya varianter dyker ständigt upp. Under det senaste året har enligt BRÅ, antalet bluffakturor ökat med ca 21 procent.

Den 8 februari 2016 inleddes den hittills största bluffakturerätterättegång i Sverige. Över tvåtusen småföretagare har lurats att betala fakturor för en internettjänst som aldrig funnits.

Många av bluffakturorna är sofistikerade och liknar etablerade företag på marknaden. Det stora antalet bluffakturor som betalas slinker igenom fakturakollen för att mottagaren är ouppmärksam och betalar av misstag. Rädslan för betalningsanmärkningar bidrar också till att många betalar.

Men det kan du ändra på.

Leverantörskontroll är en lösning inom vårt produktområde BPM (Business Process Management). Systemet minskar er organisations exponering för risk och säkerställer kvaliteten hos era underleverantörer.

Utifrån verksamhetens behov sätter ni upp riktlinjer för era underleverantörer, till exempel soliditet, godkänd F-skattsedel och betalningsanmärkningar. Systemet för leverantörskontroll stämmer automatiskt av ert unika regelverk mot utfall som därefter hanteras i avvikelsehantering, återrapportering och åtgärdsplan.

Leverantörskontroll är helt automatiserat och kan enkelt integreras med er organisations övriga verksamhetssystem, exempelvis inköp. Med hjälp av Leverantörskoll så minskar ni risken avsevärt för att släppa igenom bluffakturor till betalning.

 

DevCode öppnar kontor i Göteborg

2016-01-11

DevCode fortsätter att expandera både i antal anställda och antal kontor. Idag slår vi upp dörrarna till vårt nya kontor i Göteborg.

Det nyöppnade kontoret gör att DevCode nu finns på tre orter i Sverige, huvudkontoret är beläget i Stockholm och konsulter finns i Jönköping och Göteborg. Utanför Sveriges gränser finns kontor på Malta och i spanska Valencia. Kontorsansvarig i Göteborg är Johan Wideberg som dels kommer att ha uppdrag i området, dels arbeta med att etablera företaget i regionen.

DevCode har haft ett framgångsrikt år 2015 och växt från 40 anställda till dryga 50. Allt tyder på att expansionen kommer att fortsätta.

– Vi är inne i en expansionsfas och det märks på alla håll. Det är oerhört roligt att våra tjänster och produkter efterfrågas i så stor utsträckning att vi har möjlighet att göra den här resan, konstaterar Pedro Hansson, vd på DevCode.

Kontoret i Göteborg ligger i Arkipelagen Företagscenter på Hildedal, med adress Hildedalsgatan 2.

Arkipelagen Göteborg

DevCode köper ChamberSign™ | CSign

2015-12-11

DevCode köper ChamberSign™ med produkten CSign. Företaget är en ledande leverantör av system och mervärdestjänster för elektronisk signering. Köpet stärker DevCodes erbjudande kring dynamisk ärendehantering och gör att företaget nu kan leverera en unik lösning för ärendehantering och elektronisk signering i ett och samma system.

Köpet av ChamberSign™ och produkten CSign öppnar möjligheterna för att få en juridiskt hållbar elektronisk signatur i samma verktyg som företag har sina verksamhetsprocesser.
– Det här en viktig pusselbit för både DevCode och vår nya satsning PegaExperterna som tillhandahåller tjänster kring Pegas plattform, säger Pedro Hansson, vd på DevCode.

– För många organisationer är signering något både krångligt och tidskrävande idag. Förutom att elektronisk signering spar både tid och resurser, är det ett säkrare sätt att hantera avtal och dokumentsignering på, fortsätter Pedro Hansson.

DevCode har genom ett tidigare samarbete med ChamberSign™ redan implementerat elektronisk signering hos ett antal kunder, vilket har varit ett framgångsrikt koncept. Nu kommer fler kunder att få möjligheten att ha elektronisk signering i systemet för ärendehantering.

ChamberSigns kunder kommer att kunna dra nytta av ett bredare erbjudande och en organisation som har större kapacitet och möjlighet till att utveckla produkten.
– CSign hamnar i goda händer och vi ser att möjligheterna för produkten ökar i och med att den kommer att förvaltas och utvecklas av DevCode, säger Ninos Daniel, grundare av ChamberSign™.DevCode köper CSign

Är du intresserad av att diskutera en lösning för ditt företag? Tveka inte att slå oss en signal direkt!

Verkställande direktör:
Pedro Hansson 072-184 40 00

Försäljningschef:
Peter Källström  072-184 40 40

Försäljning BPM/Processutveckling:
Paul Andersson 070-890 46 99